ВИСОКОПОСТАВЕНИ ГОСТИ ОТ ЕВРОПА ЩЕ УЧАСТВАТ В КОНФЕРЕНЦИЯТА НА НАЦИОНАЛНА ЕНЕРГИЙНА КАМАРА -16-17 МАЙ 2017 г В СОФИЯ

ВИСОКОПОСТАВЕНИ ГОСТИ ОТ ЕВРОПА ЩЕ БЪДАТ ГОСТИ В КОНФЕРЕНЦИЯТА НА НАЦИОНАЛНА ЕНЕРГИЙНА КАМАРА – 16-17 МАЙ 2017 г В СОФИЯ

ПРОГРАМАТА МОЖЕТЕ ДА ОТКРИЕТЕ ТУК:Programme_FINAL_BG

„Национална енергийна камара“ (НЕК) организира международна конференция на тема „Либерализацията на електроенергийния пазар – България в регионален и европейски контекст“, която ще се проведе в София на 16 и 17 май 2017 г. Събитието се организира с подкрепата на Института за енергиен мениджмънт (ЕМИ) и на него ще присъстват редица авторитетни имена от енергийния бизнес и европейските институции. Участие като лектори вече са заявили директорът на ACER (Агенция за сътрудничество между енергийните регулатори) Алберто Поточниг, Янеш Копач, директор на секретариата на Енергийната общност, Кристиан Руби, генерален секретар на EURELECTRIC, проф. Пипо Ранчи, главен съветник във Флорентинската школа по регулация в Италия, Антъни Томпсън, регионален мениджър на Световната Банка за България, Чехия и Словакия, Стивън Уудхаус от Pöyry Management Consulting, Великобритания, Фабиен Рок – Старши вицепрезидент, Compass Lexecon офис Париж, Иван Иванов, председател на българската Комисия за енергийно и водно регулиране.
Конференцията „Либерализацията на електроенергийния пазар – България в регионален и европейски контекст“ ще бъде форум на високо ниво за дискусия на предприетите и предстоящите стъпки, които подкрепят развитието на енергийния сектор в България в контекста на Югоизточна Европа и енергийните политики на Европейския Съюз. Състоянието на либерализацията на пазара на основата на натрупаната практика, предизвикателствата пред страните и бизнеса, както и социалното измерение на реформите ще бъдат в центъра на дебата. Конференцията е разделена на 3 панела. Първият ще се фокусира върху основните гледни точки от перспективата на енергийната политика. Вторият – ще представи практическата оценка на бизнеса и неправителствените организации. А третият панел ще се съсредоточи върху последващите стъпки в контекста на социалните аспекти на реформите.